Paaspop 2018

9 maart 2019

Het moment dat je de lente ruikt, het voorjaar aanbreekt en het festival seizoen op het punt staat los te barsten: Paaspop! Een festival in het prachtige brabantse Schijndel, met maar liefst 81.000 festivalbezoekers en meer dan 10.000 dappere camping bezoekers. Dapper? Ja dapper! Met temperaturen die soms onder het vriespunt dalen is kamperen niet altijd een pretje.

Camping Entree – Paaspop 2018

Maar…. de vibe is geweldig! De ongedwongen sfeer onder deze bezoekers maakt het dat de temperatuur geen rol speelt. Zit je vast met je caravan, zijn al je kleren onverhoopt nat geregend, ben je je tandenborstel vergeten? Geen nood! Er staan altijd wel meerdere ‘buren’ klaar om je uit de brand te helpen. En met een beetje geluk rol je zo maar in een spontane housewarming of straatfeestje.

Ondanks dat de warmte van de bezoekers enorm groot is, was de organisatie van Paaspop ook op zoek een andere vorm van verwarming: een verwarmd badhuis! Natuurlijk mag het op een camping in het prille voorjaar niet ontbreken aan warme douches, maar zeg nou zelf: dat is zó 2017. Dit jaar wilde de organisatie een stapje verder gaan. Wat als… we een heuse hottub area kunnen lanceren?! Dankzij de aanwezigheid van Tubtoyou op meerdere grote festivals in Nederland (Ploegendienst, Sneeuwbal Festival, Intents Festival, Wet ‘n Wild) was de link met Tubtoyou snel gelegd. Terwijl de mussen nog van het dak vroren, kreeg Tubtoyou een belletje met de vraag: “jullie hebben toch mobiele hottubs?”

Na meerdere overleggen op het kantoor van Paaspop in Schijndel en wat bezoekjes op het festival terrein werden de plannen gesmeed. Regelgeving werd gecontroleerd, plattegronden werden gemaakt en de communicatie werd opgestart. Zoals gewoonlijk moest er aan alles gedacht worden: het installeren van de houtgestookte mobiele hottubs, het continue monitoren van de waterkwaliteit middels digitale watermetingen, toezicht houden op de veiligheid van de bezoekers en natuurlijk de zorg om de hottubs ten allen tijde op een comfortabele temperatuur te houden.

Tijdens het festival heeft Tubtoyou op roulatie basis met 8 mensen uit het team ervoor gezorgd dat er 4 mobiele verwarmde hottubs tot de beschikking stonden voor campingbezoekers. Inmiddels weten we als geen ander dat dit garantie is voor onregelmatige draaitijden:

Vrijdagavond 23:00 – 02:00
Zaterdagochtend 09:00 – 14:00
Zaterdagavond 00:00 – 03:00
Zondagochtend 09:00 – 14:00
Zondagavond 23:00 – 02:00

Natuurlijk vergt het opwarmen, schoonmaken en verversen van 4 mobiele houtgestookte hottubs een behoorlijke voorbereiding. Dit houdt in de praktijk in dat de nachtdiensten om 05:00 eindigden en de ochtendiensten om 06:00 begonnen. Maar dit mag de pret niet drukken, want de enthousiaste reacties waren geweldig!

Nat pak halen – Paaspop 2018
Nat pak halen – Paaspop 2018

Naast het vermaken van de bezoekers heeft Tubtoyou ook een educatieve bijdrage kunnen leveren! Voor een middelbare school in de omgeving van Schijndel moesten leerlingen stage lopen bij de diverse entertainment- en horeca gelegenheden op de camping. Wij hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt door deze leerlingen te laten helpen als badmeesters, flyer verspreiders, facilitair medewerkers en ‘proppers’. Waarvoor dank!

Het is heerlijk rusten na harde (festival)arbeid – Paaspop 2018
Handdoek service – Paaspop 2018

Inmiddels zijn we wederom in gesprek met Paaspop voor 2019. De plannen blijven nog even een verrassing, maar dat het nóg groter en nog spectaculairder wordt dat is zeker! Zien we jullie daar?!

Gerelateerde artikelen

Of het nu gaat om een spetterend feest, een gezellige buurtbijeenkomst of een episch festival, er is één ding dat jouw evenement naar een bruisend

Het is even stil geweest tijdens de COVID-19 crisis, dus het wordt tijd voor een nieuwe update! Iets wat iedereen voor onmogelijk zou hebben gehouden

Ploegendienst, het aller- aller- allereerste festival van het jaar! Mening festivalganger is nog in diepe winterslaap, terwijl onze vrienden van Ploegendienst Festival alweer druk bezig

×

 

Welkom bij Tubtoyou!

Stel je vraag via Whatsapp, je mag altijd binnen 24 uur een reactie van ons verwachten

× Hoe kan ik je helpen?