Frequent Asked Questions

Een bad op wielen, wie bedenkt dit nou? Wij beseffen dat u niet dagelijks een mobiele hot tub huurt en zetten graag een aantal vragen – met antwoorden – voor u op een rij. Zit het antwoord waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Aarzel niet en neem contact op!

Transparante foto van de mobiele hottub aanhangwagen van Tubtoyou met daarop een kachel die brandt

Ophalen & Retourneren

Een kentekenplaat, uw rijbewijs (B), de borgsom (€ 300,00) en de orderbevestiging dient u mee te nemen bij het ophalen van de aanhangwagen. Wij zorgen dan dat deze netjes en op tijd voor u klaar staat, helpen u met aankoppelen en leggen nog even wat zaken uit.

De mobiele hottubs zijn 5 meter lang, 1.7 meter breed en 2 meter hoog. Het mobiele bubbelbad is 4.5 meter lang, 2.5 meter breed en 2 meter hoog.

Ophalen kan op de datum van boeking tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Retourneren kan op de eerstvolgende dag na boeking tussen 08:00 uur en 09:00 uur. Alternatieve tijden mogelijk in overleg.

Alle aanhangwagens hebben een gewicht (leeg + laadvermogen) van maximaal 750 kilo en zijn ongeremd, hierdoor mag u deze aanhanger met uw autorijbewijs B gewoon meenemen. Let wel even op het ongeremde trekvermogen van uw voertuig en het meenemen van uw eigen kentekenplaat.

Het is onmogelijk om de aanhangwagen te verplaatsen nadat het bad gevuld is. De capaciteit van de hot tub is ruim 1450 liter water, dit houdt in dat het gewicht op de aanhangwagen 1450 kg bedraagt na het vullen van het bad. De aanhangwagens hebben een maximaal laadvermogen van 750 kg. Om dit gewicht te kunnen dragen zijn de aanhangwagens voorzien van vier steunpoten. Het indraaien van de steunpoten en/of het verplaatsen van de aanhangwagen zal leiden tot directe schade en mogelijk letsel.

Een kentekenplaat, de borgsom en de orderbevestiging dient u mee te nemen bij het ophalen van de aanhanger. Wij zorgen dan dat deze netjes en op tijd voor u klaar staat, helpen u met aankoppelen en leggen nog even wat belangrijke zaken uit.

Let op, voor het mobiele bubbelbad heeft u spiegelverbreders nodig indien de breedte van uw auto kleiner is dan 2.5 meter of de hoogte van uw spiegels lager is dan 1.5 meter. Indien niet beschikbaar kunt u deze gratis lenen van Tubtoyou.

Indien u hebt gekozen om het bad zelf schoon te maken dan kunt u dit eenvoudig doen met afwasmiddel en een doekje. Bij het schoonmaken dient de kachel geleegd te worden en het bad, de banken en het houtwerk met een sopje schoon en droog gemaakt te worden. We verwachten in dat geval de aanhangwagen in dezelfde staat terug zoals u deze hebt ontvangen.

De borgsom krijgt u direct terug nadat we geconstateerd hebben dat het bad bij inlevering in goede staat is. Dat wil zeggen: schoon (indien u niet hebt gekozen voor de optie inclusief schoonmaak), onbeschadigd en compleet. Indien dit het geval is krijgt u de contante borgsom terug. In het geval van schade zal er een bedrag worden ingehouden op de borg.

Installatie & Gebruik

U kunt met 6 tot 8 volwassen personen tegelijkertijd in de mobiele hot tub en het mobiele bubbelbad. De hot tub en het mobiele bubbelbad hebben onderwater banken waar u comfortabel plaats kunt nemen.

De Tubtoyou XXL biedt plaats voor 6 volwassenen op de loungebanken om mee te kunnen genieten van het waterpret in het bad, de Tubtoyou Xl biedt plaats voor 4 volwassenen op de loungebanken. Het mobiele bubbelbad heeft geen loungebanken.

Het is een vereiste dat de steunpoten worden uitgedraaid voordat het bad gevuld wordt. De capaciteit van de baden is ruim 1450 liter water, dit houdt in dat het gewicht op de aanhangwagen 1450 kg bedraagt na het vullen van het bad. De aanhangwagens hebben een maximaal laadvermogen van 750 kg. Om dit gewicht te kunnen dragen zijn de aanhangwagens voorzien van deze vier steunpoten. Het niet gebruiken van de steunpoten zal leiden tot directe schade en mogelijk letsel.

De belangrijkste stappen voor een succesvolle installatie van de hot tub zijn:

1. Uitdraaien van neuswiel, loskoppelen van aanhangwagen en losmaken van de deksel. Draai bij aankomst de steunpoot uit, koppel de aanhangwagen los en haal de deksel los.

2. Zoek een geschikte locatie voor de aanhangwagen, dat wil zeggen: een vlakke ondergrond en in de buurt van een wateraanvoer- en afvoerpunt. Bij voorkeur op een harde ondergrond. Indien u kiest voor een zachte ondergrond, gebruikt u dan altijd de meegeleverde plankjes die de steunpoten voorzien van een harde ondergrond.

3. Uitdraaien van de steunpoten. Deze steunpoten zijn een vereiste om ervoor te zorgen dat de aanhangwagen de last van het volle bad kan dragen. De steunpoten dienen uitgedraaid te worden voordat het bad gevuld wordt. De steunpoten mogen niet verder worden uitgedraaid dan dat ze de ondergrond raken. Het ‘liften’ van de as (zodat de banden los komen van de grond) is niet toegestaan, aangezien de as van de aanhangwagen de grootste last draagt van het bad. De steunpoten kunnen wel gebruikt worden om de aanhangwagen waterpas te zetten. De waterpas wordt bij het bad meegeleverd.

4. Vullen van het bad. Het vullen van het bad duurt, afhankelijk van de waterdruk, een uur tot anderhalf uur. U kunt het bad het beste vullen met kraanwater. Grondwater bevat roest en dit heeft als gevolg dat dit water vaak stinkt, vaak niet helder is, sporen van roest achter laat op het polyester van het bad en bovendien ongezond is om in te baden. Wij raden u dit dan ook ten zeerste af. Het bad kunt u het beste vullen tot 20 – 25 cm onder de rand, afhankelijk van het aantal personen wat in bad gaat.

5. Monteren van kachelpijp. De kachelpijp wordt los meegeleverd, omdat de aanhangwagen tijdens transport anders te hoog zou zijn. Bij aankomst schuift u de tweedelige kachelpijp eenvoudig op de kachel. Het hitteschild zorgt ervoor dat gebruikers zich niet snel verbranden aan de pijp, de vonkenvanger (het hoedje op de kachelpijp) voorkomt dat vonken uit de kachelpijp komen. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

6. Aansteken van de kachel. Het is zeer belangrijk dat de kachel pas wordt aangestoken nadat het bad gevuld is tot het minimale niveau. De kachel betreft een speciale dubbelwandige hot tub kachel. De lassen van deze kachel mogen niet te heet worden, wat betekent dat er altijd water door de kachel moet stromen voordat deze aangestoken mag worden. In het bad staat duidelijk het minimale waterniveau aangegeven. Zodra deze is bereikt of gepasseerd dan mag u de kachel aansteken. Gebruik voor het stoken van de kachel schoon haardhout. Dit haardhout kunnen we voor u meeleveren, maar u kunt dit ook zelf regelen. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

7. Sluit de deksel en roer regelmatig een keer door het bad. Om ervoor te zorgen dat het bad zo snel mogelijk warm is legt u de deksel op het bad en roert u regelmatig een keer door het water zodat de warmte zich snel kan verspreiden. Bij het bad wordt een thermometer geleverd, middels deze thermometer houdt u in de gaten wat de temperatuur van het bad is. Wij adviseren om vanaf 35 °C te stoppen met de toevoer van haardhout. De temperatuur zal hierna nog oplopen tot ongeveer 38 °C / 39 °C. Dit is de meest aangename temperatuur.

Ondanks dat de installatie van de hot tub in een handomdraai is geklaard, is het van belang dat u rekening houdt met enkele zaken. Zodra uw boeking is vastgelegd ontvangt u per e-mail een orderbevestiging, factuur, algemene voorwaarden en instructie. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

In de instructie staat eenvoudig uitgelegd welke stappen u moet nemen voor de correcte installatie van de aanhangwagen. Daarnaast zullen wij op het moment dat u het bad op komt halen deze instructie ook nog even mondeling met u doornemen. Tot slot zit er bij de aanhangwagen zelf ook een duidelijke instructie kaart, zodat u nog eens rustig kunt controleren of u alle stappen heeft doorlopen. Heeft u vragen voor of tijdens de installatie? U kunt altijd even bellen!

Het is onmogelijk om de aanhangwagen te verplaatsen nadat het bad gevuld is. De capaciteit van de hot tub is ruim 1450 liter water, dit houdt in dat het gewicht op de aanhangwagen 1450 kg bedraagt na het vullen van het bad. De aanhangwagens hebben een maximaal laadvermogen van 750 kg. Om dit gewicht te kunnen dragen zijn de aanhangwagens voorzien van vier steunpoten. Het indraaien van de steunpoten en/of het verplaatsen van de aanhangwagen zal leiden tot directe schade en mogelijk letsel.

Aan de onderzijde van het bad, tussen de loungebanken, zit een afvoerkoppeling. Bij de aanhangwagen wordt een afvoerslang met een lengte van 10 meter geleverd. Middels deze slang kan het bad leeg gelaten worden naar een afvoerpunt. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

Dankzij de speciale 22 kW kachel is het bad binnen anderhalf tot twee uur warm. Zorg tijdens het stoken dat deksel op het bad ligt en roer regelmatig het water door om de warmte te verspreiden. Het is erg belangrijk dat u de externe kachel pas aansteekt nadat het water het peil heeft bereikt om schade te voorkomen. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

De meest comfortabele watertemperatuur is van 38 tot 40 ℃. Met de thermometer kunt u de temperatuur eenvoudig in de gaten houden. We raden aan om vanaf 35 ℃ te stoppen met de toevoer van haardhout, omdat daarna de temperatuur nog 3 tot 5 ℃ oploopt. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

Het is misschien verrassend, maar de hot tubs en het mobiele bubbelbad zijn het meest aangenaam in de winter! De combinatie van de koude buitentemperatuur en de aangename watertemperatuur maakt dat deze tijd van het jaar zich uitstekend leent voor een heerlijk bad!

Extra's

U huurt de hot tubs voor periode van drie dagen of meer en ontvangt korting op uw boeking. Dit houdt in dat u voor slechts € 240,00 een hot tub huurt en voor slechts € 325,00 het mobiele bubbelbad. Hierbij kunt u deze vrijdagochtend al ophalen en maandagochtend (of eerder) retourneren.

Ondanks dat de hot tub en het bubbelbad zeer eenvoudig en snel gereed is voor gebruik, kunnen we deze voor u op locatie bezorgen, stabiliseren, vullen en op temperatuur brengen. Hiermee kunnen we u volledig ontzorgen tijdens uw evenement. Mocht u interesse hebben in deze mogelijkheid of een offerte op maat willen hebben dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Wilt u het bad thuis laten bezorgen? Wij verzorgen graag het transport vanaf onze vestiging te Haaren (Noord-Brabant) naar elke gewenste locatie in Nederland. Het starttarief voor bezorgen bedraagt € 30,00. U betaalt slechts 1x het starttarief indien u kiest voor ophalen en bezorgen. Het kilometer tarief bedraagt € 0,65 per kilometer voor de heen- en terugreis. Als u gebruik wilt maken van deze optie dan kunt u tijdens het boeken (voorafgaand aan de betaling) eenvoudig de transportkosten berekenen door uw adresgegevens in te vullen. U kunt vervolgens kiezen voor brengen, ophalen, brengen & ophalen of eigen vervoer.

U heeft per dag ongeveer een kwart kuub haardhout nodig om het bad van kraanwater temperatuur naar een aangename temperatuur te krijgen, dit is wel een beetje afhankelijk van de buitentemperatuur. Zodra het water op temperatuur is heeft u slechts enkele haardhout blokken nodig per uur om het bad warm te houden. (Alleen van toepassing bij de mobiele hot tubs)

Heeft u geen haardhout tot uw beschikking? Geen probleem, wij kunnen de aanhangers leveren met voldoende haardhout voor een heel weekend. Het ziet er nog sfeervol uit ook!

×

 

Welkom bij Tubtoyou!

Stel je vraag via Whatsapp, je mag altijd binnen 24 uur een reactie van ons verwachten

× Hoe kan ik je helpen?