Intents Festival 2017 & 2018

17 december 2018

Intents Festival 2017: jaarlijks hét evenement om het festival seizoen af te trappen. De locatie van dit evenement ligt vlakbij het thuishonk van Tubtoyou, namelijk in Oisterwijk (Noord-Brabant). Na maandenlang te hebben gewerkt aan de mobiele hottubs, Tubtoyou XL & Tubtoyou XXL, waren ze eindelijk gereed voor het festival seizoen. De loungebanken stonden strak in de lak, de baden waren stevig bevestigd op de aanhangwagens en de reacties van de eerste huurders waren lovend. Last but not least, de weersvoorspellingen waren – zoals altijd tijdens Intents Festival – veelbelovend!

Een foto van de voorbereiding voor een evenement verzorgd door Tubtoyou. De foto laat twee mobiele hottubs zien bij onze vestiging in Noord-Brabant. Deze aanhangwagens staan klaar om naar het festival terrein te gaan.           Een printscreen van de goede weersvoorspellingen voor een evenement dat wordt verzorgd door Tubtoyou.

Voorbereiding

De start van Intents Festival was voor Tubtoyou de de vuurdoop om te kijken of de mobiele baden ook in de smaak zouden vallen van festival bezoekers en camping bezoekers. Het verzorgen van een evenement gaat echter wat verder dan de particuliere verhuur die we gewend waren. Vooraf is er daarom regelmatig contact geweest met de organisatie om alle details af te stemmen, want de veiligheid van bezoekers staan vanzelfsprekend voorop.

De mobiele hottubs hebben we een dag voor aanvang van het festival geïnstalleerd op de aangegeven locatie. Na een uitgebreide check van de situatie ter plaatse en de weersvoorspellingen, het voorbereiden van de waterkwaliteit procedure en de logboeken waren we klaar voor de start. Na een korte briefing met de veiligheidscoördinator van het festival sloten we de voorbereidingsdag af.

Controle waterkwaliteit

Zwemwater activiteiten tijdens evenementen brengen risico’s met zich mee. Vanwege deze risico’s waren de GGD, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en organisatie erg alert op onze dienstverlening. Om de waterkwaliteit te waarborgen meten de medewerkers van Tubtoyou elke twee uur de waterkwaliteit middels een digitale watercontrole apparaat. Met deze digitale controle monitoren we het water op 3 verschillende waarden, namelijk: pH, Alkaliniteit en Chloor.

pH waardeWater kwaliteit meting tijdens een evenement verzorgd door Tubtoyou

De pH-waarde is een indicator of het water basisch, neutraal of alkalisch is. Een waarde van 7,0 representeert neutraal water, hoger dan 7,0 pH alkalisch water en lager dan 7,0 zuur water. Deze waarde mag binnen een bandbreedte van 6,8 en 7,8 zitten, zolang de waterbalans acceptabel is. De pH-waarde geeft aan hoe makkelijk de hottub desinfecteert, hoe lager deze waarde, des te beter de desinfectie.

Chloor waarde

Chloor desinfecteert het water, waarbij de vrije chloorwaarde aangeeft hoeveel actief chloor uw water bevat. Dit gehalte bepaalt dus uiteindelijk het desinfecterende vermogen van het badwater. Chloor tabletten zorgen ervoor dat het chloor daarnaast niet te snel wordt afgebroken door zonlicht (UV). De vereiste chloorwaarde voor baden ligt tussen de 1,0 – 3,0 (mg/l).

Alkaliniteit

De bovenstaande twee waarden zijn nauw met elkaar verbonden. We krijgen alleen een effectieve desinfectie bij een stabiele pH-waarde. Die stabiliteit wordt bepaald door de een andere waarde, genaamd de Alkaliniteit. De Alkaliniteit is capaciteit van het water om te bufferen en dus zichzelf te neutraliseren. Kortom, een goede Alkaliniteit zorgt voor een stabielere pH waarde. Een lage Alkaliniteit waarde zorgt ervoor dat de pH waarde grote en snelle fluctuaties kent van hoog naar laag en omgekeerd. Een goed waarde voor de Alkaliniteit is tussen de 100 en 150 ppm (mg/l)

Uitvoering evenement

Zaterdag 27 mei stonden we al vroeg paraat, want er moesten veel zaken geregeld worden. De mobiele hottubs werden gevuld, een laatste controle met de hulpdiensten ter plaatse en het festival kon van start. Door het extreme weer (38 ℃) hebben we besloten om de hottubs niet te verwarmen, maar op kraanwater temperatuur te laten.

Bezoekers waren deze dag vooral op zoek naar verkoeling en de hottubs boden hier een uitstekende mogelijkheid voor! Een bijkomend voordeel was dat dit ook de hygiëne ten goede zou komen. Tijdens het evenement deelden we de waarden van onze digitale controle elke twee uur met de GHOR en de organisatie. De reacties van bezoekers waren daarnaast geweldig! De meeste bezoekers waren verrast over het concept en de aankleding van de mobiele hottubs. De begeleiding door Tubtoyou tijdens het evenement viel erg in de smaak en campinggasten konden we naast de verkoeling van de baden ook voorzien van heerlijk koel drinkwater uit ons tappunt. Zowel de organisatie van Intents Festival als Tubtoyou kijkt terug op een geslaagde dag!

Foto van feestende mensen in een mobiele hottub, waarbij de begeleiding wordt verzorgd door Tubtoyou
Drie mensen genieten van de verkoeling van de mobiele hottub van Tubtoyou tijdens een evenement
Op deze foto staan er drie mensen in het mobiele bad van Tubtoyou, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt

Gerelateerde artikelen

Of het nu gaat om een spetterend feest, een gezellige buurtbijeenkomst of een episch festival, er is één ding dat jouw evenement naar een bruisend

Het is even stil geweest tijdens de COVID-19 crisis, dus het wordt tijd voor een nieuwe update! Iets wat iedereen voor onmogelijk zou hebben gehouden

Ploegendienst, het aller- aller- allereerste festival van het jaar! Mening festivalganger is nog in diepe winterslaap, terwijl onze vrienden van Ploegendienst Festival alweer druk bezig

×

 

Welkom bij Tubtoyou!

Stel je vraag via Whatsapp, je mag altijd binnen 24 uur een reactie van ons verwachten

× Hoe kan ik je helpen?