Hoe verwarm ik een hottub?

17 januari 2019

Koud of warm, een hottub is voor iedere gelegenheid. Maar, hoe verwarm je nu een hottub tot de ideale temperatuur? Allereerst is het van belang dat je een geschikte plek hebt om de hottub te plaatsen, bij voorkeur een vlakke harde ondergrond. Houd rekening met de kachelpijp en let op eventuele brandbare materialen zoals een rieten kap. Vervolgens kunnen de steunpoten worden uitgeklapt en mag er een tuinslang in de hottub om zo het bad vol te laten lopen. Wanneer de hottub bijna vol is, zijn we aangekomen bij het thema van deze blog, namelijk: hoe verwarm je een hottub?

We starten met het aanmaken van de houtgestookte hottub kachel. Dit kan op de klassieke wijze met een krant en een bundel kleine takjes, of wat makkelijker met wat hulp van een aanmaakblokje. Steek de kachel nooit aan met benzine of een andere brandbare stof. Start daarna met wat dunner, lichter hout zoals populier. Dit hout ontbrandt namelijk sneller, wat handig is om het bad snel van koud naar warm te krijgen. Zwaarder hout, zoals eikenhout is weer beter geschikt om het bad op de juiste temperatuur te houden.

Wanneer de temperatuur van het water daalt, kan er natuurlijk weer een blokje op! Aangezien het een flinke plons water is, is het resultaat van wat blokken hout pas na 15 minuten te voelen. Handig dus om bij een wat frisser bad niet direct de kachel helemaal vol te laden, want dat kan als gevolg hebben dat het bad te warm en misschien wel heet wordt. Mocht dit toch gebeuren, is dit geen ramp. Een koude slang in het bad zorgt dat de temperatuur weer daalt. Als het waterpeil hierdoor te hoog staat kan je wat water uit het bad laten lopen middels de afvoer onder de trap.

Zomer of winter, voor beide is een hottub de oplossing. Tijdens een warme zomerdag is het heerlijk om het bad wat frisser te laten. Wanneer de avond valt en de temperatuur afneemt, is het juiste moment aangebroken om wat extra blokken in de kachel te stoppen. Een winter met temperaturen ver onder het vriespunt is geen excuus om niet in een warm bad te zitten. Het is erg gemakkelijk om de hottub op te warmen. Een tip van de meester is dan ook de deksel van de tub op het bad te laten zitten, zodat het water niet aan de buitenlucht kan afkoelen.

Hopelijk zullen deze tips helpen om jouw bad nog sneller warm te krijgen, zodat er meer tijd overblijft om ervan te genieten.

Succes!

Tubtoyou

Gerelateerde artikelen

Of het nu gaat om een spetterend feest, een gezellige buurtbijeenkomst of een episch festival, er is één ding dat jouw evenement naar een bruisend

Het is even stil geweest tijdens de COVID-19 crisis, dus het wordt tijd voor een nieuwe update! Iets wat iedereen voor onmogelijk zou hebben gehouden

Ploegendienst, het aller- aller- allereerste festival van het jaar! Mening festivalganger is nog in diepe winterslaap, terwijl onze vrienden van Ploegendienst Festival alweer druk bezig

×

 

Welkom bij Tubtoyou!

Stel je vraag via Whatsapp, je mag altijd binnen 24 uur een reactie van ons verwachten

× Hoe kan ik je helpen?